Sunday, January 6, 2013

2013

Welkam.....

Tuesday, October 9, 2012

SOOOOOOON......

crite terhebat abad ini (dlm idop aku)..will be revealed!! sooooooooooooooooooonnnn

Tuesday, September 11, 2012

2011-I expecting the sky, but it was too high then I stuck at the coconut tree (PART 3 - FRIEND ZAMAN SKOLAH F1-F3)

Kwn2 ramai..perlu citer satu2 ke?ahahah…tahun lepas tahun yg best sbb tahun lepas tahun yg aktif bg aku ngn kwn2…x kire la kwn #gelprenz ke..UTP ke..

#gelprenz especially..we made so much memories last year kn?? N I enjoyed each n every event we were together..hmm..nt aku bg snapshot dlm kategori kenangan n memori..(tahun bile tu ntah la!!muahahhah)

       So meh citer sket2 pe yg jadik kt kwn2 ksygn yg gojes, gedix n cacat ni!! Tp aku kecikkn scope aku to 2 grup kwn2 aku jek boleh?sbb last year I’ve spent most of my time ngn dorg *siyesli da cm wat technical report lak ni*. Aku start ngn citer kwn2 gurlfrenz dlu..ok aku pn x taw cmne ley start geng gurlfrenz ni..ktorg xde la officially tubuhkn geng ni..cmne group ni dinamekn gurlfrenz pn aku x ingt da...tp ktorg start ngn jupe2..lepak2 sesame...staring with ramai2...tp ble tiap kali lepak..muke2 ni je la yg lepak...smpai la ktorg da slese ngn satu same lain..smpaila memanggil diri sndr ngn pggilan gurlfrenz..gelprenz..girlfriens..etc..watevala...
       
       ahahahah..so basically..ktorg ni da b’kawan dr form 1..form 1 hokay!! Ko mmpu stay fren n still jupe almost everyweek..n plan trip n vacation staun 2 3 kali.. walopn de yg da kawen n jadik mak2 org.. n even masak sesame..lepak umah sesame..mnumpang kaseh kt umah org sesame??..omg..technically..ktorg da bkawan slame 15 tahun!! 15 tahun hokay!! Ko mmpu????








        Aku skolah ngn dorg smpai form 3 jek sbb form 4  aku da pindah skolah da..tp still aku ase 3 years of experience ngn dorg was the best la compare ngn form 4 n 5 tuh..x taw nape..ahahah..but mase form 4 n 5 n zaman2 UTP..aku went dark sket dr dorg..*coz mase tuh aku rapat ngn geng2 jasin n utp*..tp sometime once in a while..ktorg slalu gk wat gathering..but aftr aku abes blaja n most of us da start keje..n da de duet sndri..makin galak ktorg bjupe n wat event..n makin rapat n brinduan2 lak ktorg..

       Dorg ni mmg I think da bukan tahap kwn2…ktorg cam da adek badek len mak len bapak..slalu carik mase nk gather n kalu miss satu event pn..omg rase cm loser nye duk umah or wat event len slain ngn dorg!! *contohnye..men bowling ngn golongan macik2..oopppss*..so meh aku citer in my point of view..pe pcapaian tbesar dorg tahun 2011..*motip aku updet citer org lak kn?? well sekati la!!ahahah*

1) Norafidah Masdar *blog: Son, you outgrew mylap, but never my heart

ko dpt MC lime hari ke peace2 bagai?? ahahahhah


Pdah or name mnje DOT..dr form 1 aku x bkawan sgt ngn dia..kenal la pdah-si mulut kepoh!! Tp since dia dak hadi *yes ktorg x skelas*..n mase form 1 lak..aku x duk asrama..so xde la factor yg m’watkn aku ngn dia jadik bff gitew..tp aku start rapat ngn dia mase form 3..zaman form 3 for me is the best *since aku form 4 n 5 da masok skolah len pn*..sbb mase ni la ktorg satu batch even len2 kelas makin rapat..semuanye dsbbkn bilik prep..sbb da slalu sgt lepak bilik prep dr kelas..da la dorm aku mase tu seblah bilek prep jek..so mase ni la aku baik ngn dia..

And bile aku abes blaja kt utp n b4 petronas pggil aku keje..aku decided to stay shah alam n sewa umah ngn yan *mase tuh dia baru wat degree kt uitm shah alam*..n since pdah mmg da duk shah alam..hubungan aku ngn dia btambah rapat..in fact..dia n syed *1st time aku jupe syed adelah mase 1st day aku smpai shah alam*..adelah org yg sgt menolong aku spnjg aku kt sane..syed la yg tolong aku masok JP wat keje part time..n dorg la yg ajar aku mengenali bndar shah alam..*motip ayat novel?*..n dorg slalu ajk aku tgk wyg n lepak2 *sian korg kn tpkse deting b3*..ohohohoh

Spnjg tahun lepas *n aftr aku pindah sremban pas kawen*…aku mmg plg slalu mnumpang kaseh kt umah dia..espcially aftr ujudnye akid!! Syed..pn sgt2 bek..n aku mmg da anggap dia abg aku la *siap brebot ngn uyun lg nk jadikn dia abg!!ahahah motip?*..tp #gelprenz da declare dia as ktorg punye manager!!ko mmpu dlm geng de manager??bajet retis btol!!ahahahaha..but whatever he is..aku mmg respek syed as abg la!!

Spnjgn 2011…pdah telah mcapai pcapaian tbesar dlm idop dia..*n idop ktorg jugak* dengan mlahirkn SYED FALIQ AKID!!..n now akid is not only her kid..tp cm da jadik ank ktorg..n akid jugak la reason aku nk menumpang kaseh umah dia every week sbbnye…mummy jz cannot be apart from u kid!! *ok mmg over ko kmar ngn ank org*…ahahaha..

K la ..pdah pn de wat the same entry pasal her achievement spnjg 2011..so any1 interested nk taw..*bajet ramai org asing lak bace blog ko!!*..ley refer entry dia ni 2011- I expecting the sky, but it was too high then i stuck at coconut tree *http://puandot.blogspot.com/2012/01/2011-i-expecting-sky-but-it-was-too.html*


2)  Hirzahida Padil *blog: EDA!*

Gmba curik kt blog ko!!muahahhah


Eda aka edong!! My priority!! *only we know how she became my priority n I became hers..kn dong kn?

 I always see her as a very independent yet fragile punye org!! n for some reason..i can see who I was before..in her!! anyway I don’t wanna go too far to that side of eda..she has many sides that I love sooo much abot her..

Ktorg bkwan since form 1..mujahidians kununnye!! Ko mmpu jadik KA mase skolah??bukan calang2 org taw n yes..eda mmg bukan calang2 org!!ahahaha..N initially aku bukan la geng dia..*n aku pn de geng sndr mase tuh..ko mmpu??ahahha*..tp even ktorg len geng…aku slese bkwn ngn dia..n even aftr aku went dark sbb da blaja kt jasin n da duk utp yg jauh..once in a while..aku slalu kontek2 dia sbb nk share cerite n kesah2 aku..ssh  nk explen..i always feel yg no matter how far  n x slalu aku kontek dia..aku still ase slese bile bcerite ngn dia!!

N umah dia kt bangi lak..x kire la yg kt seksyen 15 blakang petronas tu ke..or skrg kt seksyen 9..slalu jadik port lepak..sape2 gelprenz yg x pernah lepak umah dia…bukan gelprenz la namenye tuh!!ahahah motip??

Ok crite dia sepanjang 2011..from my point of view..aku napak dia bjaye g trip yg best2 *siyesly..aku jeles ngn dia*..n dia da bjaye m’organize few trip tok ktorg jugak!! Yey to eda..but for other achievements in term of love ke…career ke..family ke..i dun think I am the right person nk ckp..so..help yourself to check out her entry on
2011-I expecting the sky, but it was too high then I stuck at the coconut tree * http://edapixie.blogspot.com/2012/01/2011-i-expecting-sky-but-it-was-too.html*

3) Shuhaidah Md Razali *blog: Sue.Mr.Faris*


gamba ni was kidnapped fr dp tuiter ko!! ahahahahh


Yey..another mujahidians!! Zaman skolah ngn imej dia as akk koop mmg xley dipisahkn!! Ni as of memori aku smpai form 3 je la..bile form 4 n 5 since aku da x stay situ..aku xde la napak imej dia as exco asrama kn??ahahahah

Nway sue ni one of pompan cun dlm batch aku..so mmg ramai la admirer n abg2 angkat..ahahahha…sue skrg duk JB…jauh da dr mate ktorg..tp stiase dekat d hati..

Pencapaian tbesar dia 2011 was…getting married to faaris – the love of her life for 6 years!!! Wat a beautiful wedding..mmg nk nanges sbb tlalu hepi mase mjlis dia tuh..n mayb hepi jugak sbb dapat kumpol balik ngn semua gelprenz..tp cm bese la..sure de jek sorg dua xley join..*we missed u taya*..

Haa…kalu nk taw lebih lanjut wat happen to her spnjg 2011..sile bace blog dia…dia ni wat jugak homework karang entry pencapaian 2011..*tp blog dia private uolls..gudlak la nk bace!! Ahahah*

4)  Aziah Zuber *blog: Whut Telah Happen??*

Dr Aziah in action

Spanjang ingtan aku…aku x brape rapat ngn aziah mase skolah..tp cm bese la rapat pas skolah…yah ni kat skolah otai woh….ustaz naseh pn dia brani lawan..ko mmpu nk melawan ustaz naseh?? *FYI..ustaz naseh ni amat digeruni warge2 asrama time skolah2 dlu*..tp pas skolah dia smbung study medic kt Ireland *bt b4 g sempat gk dia g jupe ustaz naseh mitak restu..bagos ko yah*…so bile dia da over the sea..cm jrg2 dpt join wedding n event..tp still every year ble ktorg wat big event cm pcutian..dia sure dpt join *gimme 5 yah*

N sape yg x taw pe jadik kt doctor aziah ni spnjg tahun 2011…mmg bukan gleprenz la namenye!!! Segale mak nenek drama n sinetron jadik kt cik yah ni last year!!ahahahhahah…ok cut story short…cik yah officially kapel ngn En Zakie gedix last year~~!! The same year dia breakup ngn her 6-years bf F**Z..ahaha..motip rahsie2kn name?? so sesape yg nk taw *bajet ramai org luar bace blog aku??* ley folo blog dia yg aku da linked kt atas nuh…lgpn dia pn de wat entri pasal wat happen to her sepanjang last year…so ley jek nk taw summary bace entry “ its the end of the year, and the start of a new one! “    http://aziahzuber.blogspot.com/2011/12/its-end-of-year-and-start-of-new-one.html

5) Syafidatul Azua Shafie *blog: Wawaneverblog

gmbo ko tersangat la ssh nk carik...jupe yg ni pn tpkse crop..uhuhu..
*sori yah aku potong muke ko sbenanye*


Td doctor..yg ni pun aku nk citer pasal future Dr gk!! Dr Azua aka wawa aka awang!!!..but..but..but…she’s not that kind of doc yg ley cek korg kalu korg sakit!! Dia ni dr sbb bakal de PhD!!..haa ko mmpu?? Aku mmg siyesli kagum ngn keazaman n ketekadan awg brusehe wat phd..aku cukopla smpai degree…lum de cite2 pn nk smbung blaja!!ahahah

Awg pn aku x brape rapat mase kt skolah…tp as of budak satu batch yg duk bilik prep form 3 same2..memori aku pasal dia ialah…dia ni KUAT TIDO!!! *tdo2 pn pndai gk ko!! Motip?*…tp cm kesah dak2 atas ni la…dsbbkn slalu lepak..lelame jadik rapat..cmne la kalu ko pindah penang balik nt wang…sure boring ko xde..

Dr kerengga ni gk pd aku sgt positip..n tabah!! Ko mmpu g bali sorg2 semate2 nk dive?? Mak x mmpu nokk!!dia ni gile dive…everytime ktorg g trip pulau…org len semua eksaited nk g snorkeling..dia ni sorg2 sebok carik dive master…motiiip??ahahhaha…tp aku kagom la ngn semangat jitu dia nk m’hayati alam bwh laut tuh…nway..dia pn cam semua gelprenz wat entry yg same..to know more bout wat happen to her..cek entry dia citer pasal pencapaian spnjg 2011


6) Farhana Abdul Salam *blog: BATU BLOK FARHANA

Mok..aku gune gmbo kawen ko sbb ko sgt jelite mase ni...awwww


Morq slalu m’ceriakan semua org kt skeliling…an event without morq sure xkn same kalu morq ade..mak Adam n Anas *yes..she’s a mother of 2 uolls* ni adelah gelprenz first yg produce bby gf tok grup ni…so skr adam adelah taiko bby gf..*dgr tu Akid n Anas..sile patoh ckp abg Adam!!*..ahahhah

Dr skolah aku suke gile kt morq..sbb aku ase morq bwk mood positip kt org skeliling…semua org slese ckp ngn dia..n cm aku gk aftr PMR dia pn pindah MRSM..dia masok MRSM Kuala Berang..

As of last year..from my point of view..morq bjaye m’pregnenkn diri for the 2nd time!!taniah morq..x semua org bjaye pregnen n 4 being pregnen the 2nd time…u’ve been blessed!!! I luv u morq~!! Nk taw pe jadik kt dia spnjg tahun 2011…sile bace blog dia…cikgu ni pemalas nk kena rotan ni x wat homework 2011 dia ni…so bace je la semua entry 2011 smpai muntah!! ahahahah

7) Atikah Uyun Ahmad *blog: U Y U N*

pening nk pilih gambo model ni...bnyk sgt cantik...


Aku ase dlm ramai2..aku plg rapat ngn uyun mase kt skolah..ktorg even satu geng dlu..t’bayang lg 1st day masok skolah..dia ni dpt masok pggilan kedua..mase dia introducekn diri dia kt depan kelas..aku ase dia ni cm klaka la…da la pakai spek beso tebal ala2 betty…baju n tudung beso x iron..kain skolah singkat patu dlm kain pakai seluar track!! Ko mmpu??n kalu pas rehat masok kelas sure tudung dia de kesan sambal…ahahahah…comot sgt uyun ni…tp dia baik sgt n that’s y ktorg rapat..

Skali tu da beso haa amek ko cun gile…rugi la sape2 x ngurat dia zaman comot2 dlu..ahahah..2011 pd aku pn merupekan tahun gemilang uyun dr segi karier…dia cikgu skolah but NO!! I’m not talking about her career as a teacher bt last year dia akhirnye brani gk step up jadik MODEL!! Model dowh..ko mmpu?ahahaha…sbenanye da lame org approach dia jadik model tp dia xmo…tp last year tbukak ati gk nk jadik model…so bmula la khidpan bizi dia since hujung2 tahun lepas..smoge ko makin sukses yun but jgn lupe jage diri!!

But sadly..uyun x wat homework entry blog pasal pencapaian diri dia spnjg 2011 kt blog dia..so sorry guys..uolls kenot stalk pe yg blaku kt dia last year…pemalas cice ni wat homework!! *cari rotan*

8) Siti Fatahiyah Mohamad *blog: Realiti&Fantasi* http://realitidanfantasi.blogspot.com/

gmbo ko bnyk cecantik..xtaw nk gune mane..last2 pilih yg x pndg kamera..voleyyy??uhuhuh


Taya baru masok skolah tu mase form 4 n mase tu aku da kt jasin da…but walopn aku x jupe dia mase zaman skolah..aku da lame da kenal taya ni..dr kecik…sbb??ktorg sekampung uolss…SUNGAI MATI the GREAT…

Tp mase kecik2 aku x b’kawan ngn dia…dia ni ank sdare MB Johor…Dato’ Ghani Osman..so aku ase dia bukan same level ngn aku la tok b’kawan n mase tu aku ase dia sombong… but ble da beso2 ni..da bkawan…salah hokay pe yg aku pk slame ni…taya org yg sgt baik skali..x suke ckp burok pasal org…pentingkan kawan..n sgt la pemurah…mitak2 murah la rezki ko taya..

Dia ni duk Casa Villa Condo, Kajang…and as a gurlfrens..sape2 x taw umah taya ni..mmg wajar dijentik….umah dia ni da host cam2 event da *which I’ll update later in other entry..ahahah yeke kmar?*..umah dia ni da cam tmpt meeting point n tempat lepak ktorg..ssh2 nk pk nk lepak mane kalu nk gather..umah taya je la!! ahahah

Last year pn aku ase tahun gemilang for taya dr segi career n kepuasan berjalan2 …nk taw?/ sile bace sndr sbb aku mls nk type..ahahah voleyyy??? http://realitidanfantasi.blogspot.com/2011/12/2011-i-expecting-sky-but-it-was-too.html

9) Siti Fadhilah Mohamad *blog: Create the World!Wonderful Peacefully

ssh btol nk carik gmbo ko..aku kidnap kt tuiter jek beb!! uhuhu..*nway aku suke rmbot ko mase ni..comel*


Dila pn same la cm Taya..FYI uolls *ni dedicated tok non-gurlfrens la as if ramai la dak2 bukan gf yg bace blog aku!! pfffttt*…dila ni KEMBAR taya…yes..they are twin sister..kembar seiras for those yg x bape kenal dorg sure kompius…tp tok ktorg ni…gile buduh la kalu x ley beza mane satu taya n mane satu dila *pssst…rasie..my love #EnHasben ekceli still xley beza korg taw…hampeh sgt..but he’s not gile buduh hokay!! Ahahah*..

And cam taya gk..dila ni pn aku kenal da dr kecik2..tp x kwn sbb ingt dia sombong…tp kn..sbenanye dia ni bukan sombong…tp pemaluuuuuu sgt!! Lgsg x same cm taya yg x bape nk pemalu!! Ahahahha…tp dila ni baikkkk sgt…seorg yg pentingkn kawan cm taya n sgt pemurah..x berkire…sng sgt..rajin..pndai gubah bunge and by bunge..i’m talking about gubah hantaran, hand bouquet etc..pndai bake *tp nape ko rajen time taya xde jek dil??pas taya balik…hilang da kerajenan ko..nk kena rotan gk ni!!*..





10) Halimah Halim *blog: pieces of peace

ni pun same ni...ssh beno nk carik gmbo sorg ko...tpkse amek yg ni!! ahahah


Limmmmmmmmmm!!! Ok x taw nape bile sabot name dia jek nk jerit ngn rase eksaited…lim dlu de geng otai kt skolah..haa jgn x taw..lim ni n Aziah jugak…otai woh kt skolah..takot kn? Ahhaha..so form 1 and form 2 aku x berkawan ngn dia..da la otai..dak alim lak tu..ok sile jgn salah paham..dak alim as aku mention tu bukan aku mksodkn alim=warak…tp name kelas dia adelah kelas Alim..tp lim mmg alim orgnye~~!uhuhuuh

Aku mule berkawan secare serius ngn dia mase form 3 n it all thanked to bilik prep…bilik prep form 3 tu mmg merapatkn silaturrahim ngn most of girls my batch la…bagos betol..nway back to the stori..kenangan aku ngn lim ni *which I’m not sure dia pn ingt ke x*..adelah kegilaan ktorg mkn nasik lemak kt asrama..u see…hostel ktorg ni bg bekpes nasik lemak stiap isnin n kamis..n stiap kali bekpes nasik lemak jek…mst fud cepat abes..so kalu nk mkn bnyk..ktorg kena bgn awal n turun bekpes awal..

So aku n lim ni selalu la berpakat sape bgn dlu kejot org yg bgn lmbt g bekpes n siap bwk Tupperware lg ko nk tapau g skolah..x senonoh btol prangai!! Ahahah…then after smbg blaja kt jasin..n g utp..aku da jrg communicate ngn dia sgt..tp pas start keje n after dia pn duk bangi..ktorg rapat balik..

Wat I can tell uolls pasal lim?? Hmm…lim ni sgt inecen..tp dia suke bnda2 klaka!!ahahah..slalu print skrin bnda2 klaka yg dia bace kt fon dia then share ngn ktorg..uhuhuhn pe crite dia spnjg 2011..haa nah bace sndr kesah dia kt sini..

Tuesday, August 28, 2012

amboiiiiii...blog ni kumpol sawang ke??

haaa...brabok sngt da blog ni....*sambil sapu2 habok...buang2 sawang*

kbai..

Sunday, February 12, 2012

2011-I expecting the sky, but it was too high then I stuck at the coconut tree (PART 2 - CAREER)

*AMARAN: ini adelah entry tidak bgambar!!*


So as promised..*gile ko siap promise..mmpu??*..aku nk sambung homework hujung tahun PENCAPAIAN PART 2 – CAREER..n unlike PART 1- FAMILY…I gonna briefly talk bout wat happen to my careen last year…


Tp sbenanye…xde significant pcapaian kt career gk pn...tp ble pk2 balik…agk significant la gk kot…aku ase aku perna citer dlu kt blog ni yg aku da tukar SKG kn? Haa yes2…ade2…kt sini haa..

Nape makin bnyk n bz keje aku makin hepi?? *klik je kalu nk taw sgt*


n dlm stahun tu jugak…3 kali aku pindah2 opis…memule duk Dayabumi..mase tuh aku wat2 keje GTS yg boring..smpai la akk bos ksygn pggil aku g KLCC ..so kt sini aku start join Projek R***D..ahahahah tanak sabot name projek ni takot de isu sensitive *motiiipp??*..n mase join sini la aku tukar SKG jg environment engineer ngn jayenye!!..patu sbb ramai org sgt dlm projek ni n tempat kt klcc x cukop..tp nk tempatkn semua org dlm satu tempat..so ktorg pindah bgnn The Intermark..ofis best..workstation pn best..yg x best..pjalanan nk g keje yg makin jauh…mkin memenatkn sbb kena jln lg bnyk..n kedai tok lunch x bnyk choice..n of koz..x bnyk tmpt soping cm kt klcc kn?

ahahaha..so tu je la kot…currently..still dlm projek ni n still keje cm gile!!


P/s – tu adelah prasaan best pasal keje yg aku rase last year n the feeling is only valid last year!! Why?? Cz masuk 2012 jek..aku da ase keje aku cm shit..aku da start stressed etc…so that’s the reason nape aku mls nk citer pnjg2 pasal keje!! *sigh…sigh..sigh*


abes da part 2 - citer pasal career *career la sgt* di tahun 2011..coming up next dlm siri pencapaian 2011?? i'll b talking about ........*tggu je la nt ble kuar!!ahahahha..


Sunday, January 29, 2012

Entry bosan

Sbenanye nk hapdet bnyk sgt benda plus siapkn homwork hujung tahun..tp life skrg sgt haywire!!! So dsbbkn si aziah ley hapdet blog ngn tepek sbijik gmba jek..so i pn nk tepek gmba..bajet2 da hapdet blog la!! Maaammpuuuuu???

My fave pic of this month from bby shower morq at batu layar, kota tinggi!! *Ekceli bnyk sgt..x t'pilih*

Friday, January 13, 2012

Kesabaran itu penting uolls

To my gelprenz..

If u r expecting this entry as homwork akhir tahun yg aku hutamg korg tuh..then korg SILAP!! Ahahaha

Entry 2011 tu still in progress..x larat da nk smbung..aku bru hapdet suku da smpai 8 page.x masok gmba..n de lg 3/4 lg nk kena type!! Ko mmpu bace entry pnjg aku tu nt???

Tok mnunjukkn yg aku komited ngn homwork ni..aku snggop bukak laptop dlm bas smbong type!! Korg taw x btape peningnye menaip dlm bnda bgerak..nk muntah mak uolls!! Ahahaha ok mmg poyo!!

Tp dsbbkn krajenan aku nk cover crite 2011 aku scare menyeluruh tu da b'kurang..so aku ase better aku kurgkn scope entry aku la..too many story to tell..mayb aku akn buang la part2 yg x penting..ok mayb x buang tp aku letak as next entry..

So tu je la..diharap bersabar uolls~|

P/S- i enjoy reading uolls punye entry 2011 tuh..kelles korg nokk!!! Tp naseb bek mok n uyun pn x submit lg..so xde la ase bsalah sgt!! Hiks..